
au bain-marie bijwoord Herkomst: «Frans
in een kom die in een pan kokend water staat Voorbeeld: 'de chocolade au ban-marie verwarmen' 7 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/au bain-marie

au bain-marie bijwoord Herkomst: «Frans
in een kom die in een pan kokend water staat Voorbeeld: 'de chocolade au ban-marie verwarmen' 7 definities
Gevonden op
https://www.woorden.org/woord/au bain-marie

1) Bereidingswijze
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Au bain-marie/1

1) Bereidingswijze
Gevonden op
https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/Au bain-marie/1

Au bain marie is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen. Het wordt vooral toegepast bij ingrediënten die het kookpunt niet mogen bereiken. Een voorbeeld hiervan is chocolade. Als dit in een bepaald recept gesmolten moet worden, dan kan dit het beste au bain marie gedaan worden. ...
Gevonden op
http://www.ensie.nl/definitie/Au_bain_marie

Au bain marie is een kooktechniek waarbij een gerecht wordt bereid door het boven een pan met net niet kokend water te hangen. Het wordt vooral toegepast bij ingrediënten die het kookpunt niet mogen bereiken. Een voorbeeld hiervan is chocolade. Als dit in een bepaald recept gesmolten moet worden, dan kan dit het beste au bain marie gedaan worden. ...
Gevonden op
http://www.ensie.nl/definitie/Au_bain_marie

bain-marie (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/aubain-marie

bain-marie (toon de herkomst via de etymologiebank)
Gevonden op
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/aubain-marie

in een bakje of pannetje dat geplaatst is in een pan met heet of kokend water
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/au%20bain-marie

in een bakje of pannetje dat geplaatst is in een pan met heet of kokend water
Gevonden op
https://anw.ivdnt.org/article/au%20bain-marie

Verwarmen in een binnenpan die in een andere pan met water staat. De buitenpan staat op het vuur. De binnenpan wordt verwarmd door warm of kokend water zodat de temperatuur nooit boven de 100°C kan komen.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Verwarmen in een binnenpan die in een andere pan met water staat. De buitenpan staat op het vuur. De binnenpan wordt verwarmd door warm of kokend water zodat de temperatuur nooit boven de 100°C kan komen.
Gevonden op
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voedselbereiding

Het verwarmen en-of gaar laten worden van ingrediënten in een kom of pan die op of in een pan met heet of zachtjes kokend water wordt gezet. Wordt toegepast bij ingrediënten en mengsels die geen hoge temperaturen kunnen verdragen en bij rechtstreekse verhitting zouden schiften
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10360

Het verwarmen en-of gaar laten worden van ingrediënten in een kom of pan die op of in een pan met heet of zachtjes kokend water wordt gezet. Wordt toegepast bij ingrediënten en mengsels die geen hoge temperaturen kunnen verdragen en bij rechtstreekse verhitting zouden schiften.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het verwarmen en-of gaar laten worden van ingrediënten in een kom of pan die op of in een pan met heet of zachtjes kokend water wordt gezet. Wordt toegepast bij ingrediënten en mengsels die geen hoge temperaturen kunnen verdragen en bij rechtstreekse verhitting zouden schiften.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10403

Het op temperatuur houden of verhitten van gerechten in een heet waterbad.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het op temperatuur houden of verhitten van gerechten in een heet waterbad.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10877

Het op temperatuur houden of verhitten van gerechten in een heet waterbad.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Het op temperatuur houden of verhitten van gerechten in een heet waterbad.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10945

Pan met heet water waarin een andere pan wordt geplaatst om een gerecht te verwarmen Het wordt zodoende niet warmer dan 80 Ã 90 graden Wordt ook gebruikt om gerechten op temperatuur te houden Het au bain-marie verwarmen (of binden) van gerechten wordt gedaan om schiften of aanbranden te voorkomen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Pan met heet water waarin een andere pan wordt geplaatst om een gerecht te verwarmen Het wordt zodoende niet warmer dan 80 Ã 90 graden Wordt ook gebruikt om gerechten op temperatuur te houden Het au bain-marie verwarmen (of binden) van gerechten wordt gedaan om schiften of aanbranden te voorkomen
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10990

Het verwarmen of verkoelen van ingrediënten (chocolade) in een schaal, die in een pan met heet of zacht kokend water wordt gehangen. De roestvrij stalen schaal mag het water niet raken omdat de stoom de schaal moet verwarmen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320

Het verwarmen of verkoelen van ingrediënten (chocolade) in een schaal, die in een pan met heet of zacht kokend water wordt gehangen. De roestvrij stalen schaal mag het water niet raken omdat de stoom de schaal moet verwarmen.
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/11320
Geen exacte overeenkomst gevonden.